Gratis verzending vanaf €55,- België, Nederland €65,-

Wie ben ik?

Mijn naam is Meryem. Ik ben 33 jaar en moeder van 3 kleine (b)engeltjes.
Jaren geleden ontdekte ik de natuurgeneeskunde toen ik gezondheidsklachten had waar ik maar niet vanaf kwam. Ik kampte met darmklachten, chronische vermoeidheid en concentratieproblemen. Ik voelde mij continu MOE! Zó moe dat ik mijzelf soms letterlijk vooruit moest slepen. Je kunt je voorstellen dat dit op den duur invloed had op de kwaliteit van mijn leven. Als je je lichamelijk niet gezond voelt, voel je je mentaal natuurlijk ook niet lekker.

Medicatie was niet mijn ding. Het hielp maar tijdelijk. Daarom zocht ik naar alternatieven. In deze periode ontdekte ik de 4-jarige opleiding gezondheidstherapeut. In het eerste half jaar van de opleiding heb ik hard gewerkt aan mijn eigen gezondheid. Binnen enkele weken voelde ik mij al een ander mens. Mijn klachten waren grotendeels definitief verdwenen. Ik kon het gewoon niet geloven dat het veranderen van mijn voeding zo snel mijn gezondheid verbeterde. Voeding was mijn remedie.

De kracht van de natuurgeneeskunde en de bijbehorende principes zijn sindsdien echt een inspiratiebron geworden. Eén van deze principes is dat je de mens als geheel behandelt, niet enkel de klacht. Dit noemen ze de holistische benadering. Alles hangt namelijk met elkaar samen. Lichaam en geest vormen een geheel. Denk maar eens aan te veel stress, hoge werkdruk, of verlies en rouw. Je kunt hierdoor allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen zoals hoofdpijn, spijsverteringsklachten, chronische vermoeidheid. Naast de opleiding gezondheidstherapeut, heb ik aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd. Onder andere fertiliteitsreflexologie, zwangerschapsreflexologie, babyreflexologie, guashatherapie, moxatherapie, cuppingtherapie, dorntherapie en auriculo. Mijn honger naar kennis binnen dit vakgebied is niet te stillen, dus ik blijf mezelf altijd verder verdiepen en bijscholen.

Sakeenah, de naam van mijn praktijk komt vanuit de Arabische taal. Er is eigenlijk geen woord dat de betekenis letterlijk weergeeft. Innerlijke rust en sereniteit zijn enkele verwijzingen. Mijn wens is dat mijn behandelingen lichamelijke en innerlijke rust zullen brengen bij mijn cliënten.

Liefs,

Meryem

Ik help je graag verder

Beroepsvereniging Beoefenaars Natuurgeneeskunde (BBNa).


 
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Beoefenaars Natuurgeneeskunde (BBNa). Dit is een Belgische branchevereniging voor gezondheidstherapeuten. Deze bewaakt de vakbekwaamheid van de aangesloten therapeuten.
Een Gezondheidstherapeut is een geregistreerde, en daardoor wettelijk beschermde, beroepstitel. Als beoefenaar van de natuurgeneeskunde, onderscheid ik me als gezondheidstherapeut van vage beroepstitels die binnen de alternatieve gezondheidszorg gebruikt worden. Alle informatie op deze website is louter informatief. In geen enkel geval vervangen zij het advies, of de voorgeschreven medicatie, van een arts. Ik werk in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde complementair aan de reguliere geneeskunde.