Gratis verzending vanaf €55,- België, Nederland €65,-

Apitherapie

Binnen mijn praktijk maak ik graag gebruik van bijenproducten als onderdeel van de therapie. Apitherapie is een natuurgeneeskundige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de geneeskrachtige werking van producten gemaakt door de honingbij. Apitherapie komt van het Latijnse woord Apis, wat “Bij” betekent.

De belangrijkste bijenproducten die binnen de apitherapie worden ingezet zijn: honing, bijenwas, pollen, bijenbrood, propolis, koninginnengelei of bijengif. De verschillende bijenproducten kunnen op veelzijdige manieren en voor een breed scala aan gezondheidsklachten worden ingezet. Honing heeft een versterkende werking.
De diverse honingsoorten hebben ieder hun eigen eigenschappen.

Propolis staat bekend als natuurlijk antibioticum. Bijenpollen bevatten een veelvoud aan (essentiële) voedingsstoffen. Koningingengelei is van nature rijk aan vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en andere micro-voedingsstoffen. Studies tonen aan dat deze werkzame bestanddelen kunnen bijdragen aan het verbeteren van het energieniveau, het bestrijden van vermoeidheid, het versterken van het immuunsysteem. De bijenproducten bied ik ook aan in mijn webshop